Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

ini tidak adil tidak adil...

...bagiku........ :P

Hai semua..
Cik iyue, memang suka menyanyi.. Tambah2 lagu Yuna, Penakut. Selalu nyanyi lagu nie time kerja malam, masa xde org sgt, memang tidak adil sebab ayu yg kecik ni kena cuci equipment kat kitchen McDonalds tempat ayu bekerja nie.. Firstime memang sedey la kan, nanti dah biasa ok la kot.

Tapi itu xpe lagi, tp ini tidak adil tidak adil kalau budak crew xhormat akak diorg nie. Sabar je la, mentang2 eden kocik bonar, suka hati yo nak buli..huhu... Diorg ingt ayu ni belasan tahun lagi, yela, saiz pun smaller, memang la kan ( maksudnye comel, ahaks).

Pagi tadi ada metting dengan semua shift manager, ramai yang manager baru ceritakan masalah tentang hormat menghormat nie, yela, dah crew buli manager, xhormat la kan. Sabar je la. So manager Kak Suzzy nie ajar la kat kami yang baru nie, dia kata........
/
/
/
/

" Ko hader baju nie?? " haha... :D macam tu lah kak suzzy cakap..hehe

Sekarang ayu tengah serabut nak siapkan MDP. Masih tercari-cari makna penuh, tapi masih xjumpe, hehe..
Ayu kena pergi kelas  kat Petaling Jaya (HQ McD) dalam bulan 4 nie, tapi belum comfirm lagi. Serabut kot nak naik manager nie, macam2 kena tau, macam2 nak follow up.. Bertambah lak dgn crew yg payah benau den nak kobar..huhu.. ini tidak adil tidak adil bagiku,,,huhu :O



Nie lah yg ayu perlu study sebelum masuk kelas, MDP yg fail warna putih tue. Kena submit akhir bulan 3 nie kot!!, fuhhh......:((



Nie time ayu study kalau kat jadual ada tulis "MDP",, adeh, nanti ayu tanya kepada yang pakar yg MDP tu apa ye..hehe.. k bai!!

Nota kakikukudis : Esok dah start double promotion kat McDonalds, so grab lah sebelum stock masih ada, hehe... :D




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Rindu...?? Sweetnye..

just to say....................
i realy miss u, mista kacak a.k.a Mohd Rusman Mohd Yusof <3

this for you :
A stranger you were once.
Then, with a gentle look you took my hand.
As our lives engaged,
you lit my life and I held both your hands.
Now that decades have passed,
ours souls have indeed become one.
How fortunate we are
that we have found the love so true
that everyone dreams about.


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Tahun baru yg Ohsem.....

Mula dari awal tahun macam-macam perkara yg xterfikir lantas terjadi dengan kehendakNya.
Alhamdulillah awal tahun naga yg memberi semangat baru kat ayu walaupun ada benda yg masih dalam samar2 lg.. nak tahu benda apa tue.. tunggu....:))

Sementara ayu kerja sbg krew Mcdonalds, ayu ada pergi temuduga untuk naik pangkat. Susah gak la, temudaga pertama dicabar dengan beberapa soalan yg memerlukan tahap kesabaran yg tinggi la.. sebab apa?? sebab ayu xpandai nak jawab sgt..huhu, tapi dah dari aliran komunikasi, cakap je la apa yg patut sebaik mungkin.

Ok, selepas beberapa minggu , ayu dipanggil untuk membuat training selama 3 hari di McDonalds Taiping Sentral. Dalam banyak-banyak org yg pergi temuduga ritu, hanya 7 orang yg layak utk training. Selepas training 3hari, kami dipanggil pula utk temuduga kali kedua utk memilih 3org yg betul2 layak.. Hati yg gemuruh, memang xprepare apa pun, Datang dengan baju kurung dan hanya berserah pada Illahi. Soalan yg ditemuga xlah heavy sgt.. sedang-sedang saja.. tapi time tu, mmg down gak, sebab sume yg ditemuduga hebat gak.. semua org pandai cakap, ada pengalaman.. Tp ayu, hanya pengalaman selama 2bulan sbg krew saja. Ok , penemuduga kata, kami akan dihubungi sekiranya berjaya dalam masa minggu akhir bulan 1 lepas. 

Debaran tu memang ada, tapi berserah je pada tuhan sekiranya ada peluang rezeki ayu disitu. Jeng jeng jeng...................Alhamdulillah, xsampai 5hari ayu terima panggilan telefon, ayu berjaya dengan tawaran bekerja sebagai Trainee Floor Manager. Alhamdulillah walaupun ayu masih blurr dengan apa yang ayu harus buat tetapi ayu boleh bernafas dengan lega seketika. Lepas ni ayu perlu menghadiri kelas di Petaling Jaya selama seminggu dan menyiapkan file Shift Managment dgn jayanya.. Doakan ayu k..

By The Way la kan, ayu dah boleh seacrh " Garang Tapi Cute " dalam phone.. Hehe..Thanks Mista Kacak, bahagiakan saya dengan besday yg OHSEM!!!..hehehe..k Bye !!! :D


Comel je " Garang Tapi Cute " dalam phone nie..:))




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^