Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Tahun baru yg Ohsem.....

Mula dari awal tahun macam-macam perkara yg xterfikir lantas terjadi dengan kehendakNya.
Alhamdulillah awal tahun naga yg memberi semangat baru kat ayu walaupun ada benda yg masih dalam samar2 lg.. nak tahu benda apa tue.. tunggu....:))

Sementara ayu kerja sbg krew Mcdonalds, ayu ada pergi temuduga untuk naik pangkat. Susah gak la, temudaga pertama dicabar dengan beberapa soalan yg memerlukan tahap kesabaran yg tinggi la.. sebab apa?? sebab ayu xpandai nak jawab sgt..huhu, tapi dah dari aliran komunikasi, cakap je la apa yg patut sebaik mungkin.

Ok, selepas beberapa minggu , ayu dipanggil untuk membuat training selama 3 hari di McDonalds Taiping Sentral. Dalam banyak-banyak org yg pergi temuduga ritu, hanya 7 orang yg layak utk training. Selepas training 3hari, kami dipanggil pula utk temuduga kali kedua utk memilih 3org yg betul2 layak.. Hati yg gemuruh, memang xprepare apa pun, Datang dengan baju kurung dan hanya berserah pada Illahi. Soalan yg ditemuga xlah heavy sgt.. sedang-sedang saja.. tapi time tu, mmg down gak, sebab sume yg ditemuduga hebat gak.. semua org pandai cakap, ada pengalaman.. Tp ayu, hanya pengalaman selama 2bulan sbg krew saja. Ok , penemuduga kata, kami akan dihubungi sekiranya berjaya dalam masa minggu akhir bulan 1 lepas. 

Debaran tu memang ada, tapi berserah je pada tuhan sekiranya ada peluang rezeki ayu disitu. Jeng jeng jeng...................Alhamdulillah, xsampai 5hari ayu terima panggilan telefon, ayu berjaya dengan tawaran bekerja sebagai Trainee Floor Manager. Alhamdulillah walaupun ayu masih blurr dengan apa yang ayu harus buat tetapi ayu boleh bernafas dengan lega seketika. Lepas ni ayu perlu menghadiri kelas di Petaling Jaya selama seminggu dan menyiapkan file Shift Managment dgn jayanya.. Doakan ayu k..

By The Way la kan, ayu dah boleh seacrh " Garang Tapi Cute " dalam phone.. Hehe..Thanks Mista Kacak, bahagiakan saya dengan besday yg OHSEM!!!..hehehe..k Bye !!! :D


Comel je " Garang Tapi Cute " dalam phone nie..:))




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

2 comments:

  1. untungleer..hihik..tahniah :)

    ReplyDelete
  2. untungla ada tulang belakang yg Ohsem..hehe.. thanks <3

    ReplyDelete

apa nak nak dikata tue^^
cakap bebaik ye, nnt mama kita marah..hehe
tQ a lot .. nice to be your friend^^