Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Tak Raya Tapi Tak Apa lorh

Heloooooo semua... =)


Lama dah cik ayu xberbelog kan ... sori la kalau ada sesiapa yang tunggu ceritera dari ayu. Ayu sekarang nie memang bzy sesangat sampai raya pun memang xraya.. sedey kan. Tahun ni la firstime xraya.Tension tu memang ada, tapi dah tanggungjawab kan. Apa boleh buat kan.. wajibulghunnah...heee :)

Tahu makna tajuk entry nie?? isk3, meh ayu nak cerita. Sebenarnye ayu memang dapat cuti raya tapi raya kedua la. Atas disebabkan ada satu kes nie ayu terpaksa postpone cuti ayu pada 23hb Ogos. Nak tau sebab apa???sebab ayu nak bertunang da.. heehee.. Alhamdulillah berkat doa pada bulan ramadhan ritu. Alhamdulillah hati mak dah lembut sikit..:))

Nak tunang ni bukan perkara mudah tau, itu baru tunang. Macam-macam benda nak kena buat sebelum majlis nie, siyes... pening oooo... Ayu dah la sibuk dengan kerja lagi, dengan perangai bos yang susah nak bagi cuti lagi, dengan hantaran lagi. Siyes hantaran ayu buat sendiri tau. Ayu beli manisan kat kedai kek, then ayu buat hiasan kat kotak tu. Lagi murah tau wat sendiri.. pastu serabut dengan masalah kerja lagi.
Machem machem...hehe

Ayu tunang buat dekat kampung mak ayu di Masjid Tanah Melaka. Kalau wat kat kampung memang best, xde orang lain tolong, cuma sedara kita yang tolong. Best sangat-sangat. Adik beradik mak ada 10, campur sepupu, dua pupu, tiga pupu dah berapa kan..hehe.. ( pupu2 kecik , diorang panggil ayu, maklong ok ) hehe.
Alhamdulillah semua dah setel, syukur pada Allah sebab merestui rancangan kami.. Alhamdulillah.



 Peace sebelum sarung itu cincin...hehe


Ehem-ehem berdebar kot =)


Tunggu sidia lampat...


Perbincangan bermula.


Salam bakal mak mertua :)


Antara tetamu yang hadir ( yg ramai adik berdaik mak je ..hehe)


Biru utk lelaki, pink utk saya.... :)


Borak-borak jab :)


First step dah selesai, alhamdulillah :D

Nota : Mista Kacak VS Encik Tunang, Mana lagi best??hehe :D




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

| Not in Wisht List but

thanks to make me happy (senyum sampai telinga *____- )

Siyes tak tipu, cube kawan semua tengok senarai check list ayu, 
ada xwish sejambak bunga ros merah??
 xde kan... so, mY sayang, thanks :D
mY sayang dedicate bunga ros sejambak dgn bear shumel sekali.
terkejut gak, then xsangka kan..heeee...
Ok, lets see the pic !!






And thanks : D


full stOp : Hai April, Welcome !!

Nota Kaki : Abaikan kuih pau yg bangkit itu..heee


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

ini tidak adil tidak adil...

...bagiku........ :P

Hai semua..
Cik iyue, memang suka menyanyi.. Tambah2 lagu Yuna, Penakut. Selalu nyanyi lagu nie time kerja malam, masa xde org sgt, memang tidak adil sebab ayu yg kecik ni kena cuci equipment kat kitchen McDonalds tempat ayu bekerja nie.. Firstime memang sedey la kan, nanti dah biasa ok la kot.

Tapi itu xpe lagi, tp ini tidak adil tidak adil kalau budak crew xhormat akak diorg nie. Sabar je la, mentang2 eden kocik bonar, suka hati yo nak buli..huhu... Diorg ingt ayu ni belasan tahun lagi, yela, saiz pun smaller, memang la kan ( maksudnye comel, ahaks).

Pagi tadi ada metting dengan semua shift manager, ramai yang manager baru ceritakan masalah tentang hormat menghormat nie, yela, dah crew buli manager, xhormat la kan. Sabar je la. So manager Kak Suzzy nie ajar la kat kami yang baru nie, dia kata........
/
/
/
/

" Ko hader baju nie?? " haha... :D macam tu lah kak suzzy cakap..hehe

Sekarang ayu tengah serabut nak siapkan MDP. Masih tercari-cari makna penuh, tapi masih xjumpe, hehe..
Ayu kena pergi kelas  kat Petaling Jaya (HQ McD) dalam bulan 4 nie, tapi belum comfirm lagi. Serabut kot nak naik manager nie, macam2 kena tau, macam2 nak follow up.. Bertambah lak dgn crew yg payah benau den nak kobar..huhu.. ini tidak adil tidak adil bagiku,,,huhu :O



Nie lah yg ayu perlu study sebelum masuk kelas, MDP yg fail warna putih tue. Kena submit akhir bulan 3 nie kot!!, fuhhh......:((



Nie time ayu study kalau kat jadual ada tulis "MDP",, adeh, nanti ayu tanya kepada yang pakar yg MDP tu apa ye..hehe.. k bai!!

Nota kakikukudis : Esok dah start double promotion kat McDonalds, so grab lah sebelum stock masih ada, hehe... :D




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Rindu...?? Sweetnye..

just to say....................
i realy miss u, mista kacak a.k.a Mohd Rusman Mohd Yusof <3

this for you :
A stranger you were once.
Then, with a gentle look you took my hand.
As our lives engaged,
you lit my life and I held both your hands.
Now that decades have passed,
ours souls have indeed become one.
How fortunate we are
that we have found the love so true
that everyone dreams about.


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Tahun baru yg Ohsem.....

Mula dari awal tahun macam-macam perkara yg xterfikir lantas terjadi dengan kehendakNya.
Alhamdulillah awal tahun naga yg memberi semangat baru kat ayu walaupun ada benda yg masih dalam samar2 lg.. nak tahu benda apa tue.. tunggu....:))

Sementara ayu kerja sbg krew Mcdonalds, ayu ada pergi temuduga untuk naik pangkat. Susah gak la, temudaga pertama dicabar dengan beberapa soalan yg memerlukan tahap kesabaran yg tinggi la.. sebab apa?? sebab ayu xpandai nak jawab sgt..huhu, tapi dah dari aliran komunikasi, cakap je la apa yg patut sebaik mungkin.

Ok, selepas beberapa minggu , ayu dipanggil untuk membuat training selama 3 hari di McDonalds Taiping Sentral. Dalam banyak-banyak org yg pergi temuduga ritu, hanya 7 orang yg layak utk training. Selepas training 3hari, kami dipanggil pula utk temuduga kali kedua utk memilih 3org yg betul2 layak.. Hati yg gemuruh, memang xprepare apa pun, Datang dengan baju kurung dan hanya berserah pada Illahi. Soalan yg ditemuga xlah heavy sgt.. sedang-sedang saja.. tapi time tu, mmg down gak, sebab sume yg ditemuduga hebat gak.. semua org pandai cakap, ada pengalaman.. Tp ayu, hanya pengalaman selama 2bulan sbg krew saja. Ok , penemuduga kata, kami akan dihubungi sekiranya berjaya dalam masa minggu akhir bulan 1 lepas. 

Debaran tu memang ada, tapi berserah je pada tuhan sekiranya ada peluang rezeki ayu disitu. Jeng jeng jeng...................Alhamdulillah, xsampai 5hari ayu terima panggilan telefon, ayu berjaya dengan tawaran bekerja sebagai Trainee Floor Manager. Alhamdulillah walaupun ayu masih blurr dengan apa yang ayu harus buat tetapi ayu boleh bernafas dengan lega seketika. Lepas ni ayu perlu menghadiri kelas di Petaling Jaya selama seminggu dan menyiapkan file Shift Managment dgn jayanya.. Doakan ayu k..

By The Way la kan, ayu dah boleh seacrh " Garang Tapi Cute " dalam phone.. Hehe..Thanks Mista Kacak, bahagiakan saya dengan besday yg OHSEM!!!..hehehe..k Bye !!! :D


Comel je " Garang Tapi Cute " dalam phone nie..:))




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Lama x hupdate ye :D

Hai semua,
Mesti ramai tertanya-tanya asal la ayu x update blog kan.
Bulan 9 tahun lepas, ayu baru je grad. Alhamdulillah, result yg boleh memuaskan hati. Cuma tinggal nak konvo je dalam bulan 10 tahun nie.. InsyaAllah. So, sapa kata ayu busy dgn paper exam tu bukan lah ye, hehe..
Sebenarnye ayu sibuk dengan kerja. Nak tahu, ayu kerja kat mana?? ok, mesti korang xpercaya, ayu kerja sebagai krew di Mcdonalds.. huhu, gaji yg x berapa sgt, tp memuaskan hati mak abah sebab kerja ni kerja di yg paling dekat dengan rumah.. Hadoi, tp apa leh buat, rezeki ada kat mana2 je kan..:D
Best kerja sebagai krew nie, bukan semua org dapat peluang nak menyediakan makanan segera nie. Korang tau cara masak fries dgn betul? korang tau macamana nak masak daging beger dgn betul? bukan mcm masak beger di pasar malam tu ye, sbb berbeza sgt di Macdonalds nie..hehe.. Yes, ayu da ada pengalaman masak daging beger..hehe, termasuklah posperity beger..:D Ada org cakap, alah kerja krew Mcdonalds nie apa lah sangat kan, gaji ciput la, apa la.. Tapi ni pun cara mencari rezeki yg halal kan.. Xmengapalah, rezeki ayu belum sampai lg.. :D Sekarang, ayu cari pengalaman utk kerja. Xkisah kerja apa, janji halal :D


Abaikan pipi yang macam BigMac !!! waaaa.....:((

Nota kaki : Korang tau, daging Bigmac tu dinamakan ten to one.Rajinlah ke McDonalds....huhu 


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^