Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Reward fOr my mOm & daD ^^

Alhamdulillah... The first word should I say ^^
29 March 2011 adalah hari bersejarah bagi aku, might be lepas ni hari bersejarah ( grad & kawen ) huhu^^
i gOt big reward fOr my family.. lOvely family.. :) Ini lah segala pahit lelah yang telah aku lalui utk sampai ke tahap ini. Aku bersyukur walaupun dalam semester yang terakhir, aku dapat juga reward sepeti ini utk mama & babah aku... i hOpe this not for last time, but first stage..

Sebelum masuk ke semester akhir nie, aku sgt excited nak cek result aku pada semester 5/2010. Alangkah terkejutnya aku dgn result aku.. Alhamdulillah..time tu kat rumah, aku menjerit sekuatnya2, dgn tangan menggigil. Mak aku pun terharu gila.. syukur sgt2 sebab Allah s.w.t telah memberikan rezeki buatku dan parents aku.. Maknanya anak mama dari UUM dan UITM memperoleh kejayaan serentak..
Alhamdulillah....^^

*

*

*

*

*

*


Excited nie.. Mama & babah.. tgk anakmu yg tersenyum ayu ini..hehe^^

*

*

*

*

*

Orang semua dah blah dari dewan, aku sempat posing..mesti!! hehe ^^

*

*

*

*

*


Wif rumet, dia dean list utk kos bachelor of social work managment, aku dean list utk kos bachelor of communication ^^


p/s : Berusaha dan tawakal itu adalah penting.. Tujuan aku belajar adalah utk masa depan aku dan utk happykan my parents satu hari nnt.. insyaAllah..



Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

KOTORAN DEGIL ^^

Aloooo... ^^
Harini aku happy sangat sebab aku mengotorkan tangan aku sendiri dengan pertolongan orang lain.. huhu ..
best dapat mengotorkan tangan sendiri, orang akan pelik, best sangat ke kotorkan tangan sendiri.. ahaks..
Petang tadi aku sesaja jenjalan di satu even kat kolej aku nie.. nama even tu NIGHT SPRING DPP BANK MUAMALAT (bank muamalat tu nama kolej aku ).. ramai student berbangsa cina jer..
Jalan punya jalan aku nampak satu gerai nie orang duk ramai berkerumun.. alamak !! orang kotorkan tangan la.. best3.. dah lama aku cari orang yg pandai mengotorkan tangan ni dan disamping itu nampak unik sekali..
KOrang semua mesti tengah pening memikior memikirkan apa kebenda alah yang aku nak sampaikan ni kan.

Ni lah yang kau maksudkan dengan mengotorkan tangan tue.. ^^
*

*

*

*

*

*

*

*

( Ha.. ini lah orang yang mengotorkan tangan aku.. hebat x?? haha )



( Dah siap diconteng, cantik x?? hargenye rm3 je !! )


( Tadaaa... dah siap kering, cantik x?? xsabar nak kawen heh !! )


p/s : lepas nie mesti tangan aku nie jadi perhatian orang dan pensyarah2 aku.. hadoi..huhu ^^




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Bengkel DJ 2011... zasss!!

wawawa... buat pertama kalinya aku join bengkel DJ, ada bakat ke? ahaks...^^
Aku join bengkel ni pun sebab dah last semester.. so, aku nak buat apa yang aku belum buat( positif k ) lagi..
Selepas pendaftaran aku masuk lah dewan, alamak tak ramai pulak yang join bengkel ni.. tapi tidak ada masalah lah bagi aku, janji minat.. eh, aku minat berDJ ke?? ada bakat ke aku ni..?? -hanya mampu tersenyum-
Alahai, baru mula ceramah, mata aku dah kuyu semacam je.. eh, mata aku memang macam nie lah. tiba-tiba Dj Nain yang tengah bagi ceramah tue tegur aku.." dik mengantuk ke?" aku tengok lah belakang, aik peserta-peserta lain segar je mata diorang.. Tiba-tiba aku teringat, semalam kawan aku ada tegur aku " hai, hari nie satu kelas je, ngantuk lagi ke? " baru aku perasan, sebenarnya mata aku nie memang kuyu lah.. hahaha...^^- tetibe cite pasal mata, pehal ko ayu..heh-

Berbalik kepada bengkel DJ nie, yang di kendalikan oleh DJ sebuah stesen radio yang hanya bersiaran di website iaitu stesen radio FUNKER.FM.. huhu, funker??^^ Dj Nain nie adalah bekas pelajar master di UUM, dalam jurusan BBIM rasanya. Tapi tak sangka kan, belajar dalam jurusan lain tapi berkecimpung dalam bidang lain.. dunia sekarang memang macamni..hehehe ^^

Ramai yang tunjuk bakat diorang secara spontan tadi, memang best lah mereka bercakap dengan nada yang sempoi dan yang paling aku teruja, ada DJ dari kos aku yang menjadi Dj di UNIUTAMA nie berbahasa Inggeris, memang petah beb.. lancar je dia cakap dan DJ Nian kata dia memang berbakat..wahhh ^^ aku ada cuba ke tak dalam BerDj tadi?? ahaks, aku tak mencuba, sebab aku gaaaagap..haha, tak lah.. sebab aku takut..huhu ^^ tapi aku banyak bertanya soalan-soalan tentang selok belok dunia DJ ini dan aku suka sangat sebab benda yang aku nak tahu tu, dah tejawab.. nak tahu soalan2 yang aku tanya?

soalan pertama : Selalunya siapa yang menentukan lagu-lagu yang akan di dimainkan pada hari tersebut?
jawapan Dj Nain : penerbit rancangan ^^

soalan kedua : Pernakah Dj Nain terbatuk atau terbersin tanpa sengaja semasa di konti?
jawapan Dj Nain : Ada, tetapi saya memberi alasan yang saya kurang sihat.. dan kita juga perlulah pandai untuk mencari idea dalam memberi alasan agar orang tak nampak kesalahan kita.



( ini lah DJ Nian dari funker.fm )



( ini lah peserta-peserta yg menyertai bengkel nie, berapa kerat je..^^)




(ambik note itu penting ye, nak jadi DJ katakan..ahaks )

p/s: Kalau jadi Deejay nie, orang tak nampak kita sebab kita duduk terperap dalam konti je. Jadi tak de lah sangat perasaan gementar tue. Tapi macam orang gila pun ada kan sebab cakap sorang-sorang?? hehe.. so, korang cuba lah dengar http://funker.fm/ .. funker?? ^^






Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

La La La Kerja =.="

Assalammualaikum sahabat2 handai ^^

Waktu dan saat nie aku nak cerita pasal kerja.. Pekerjaan is important to all people.. Nie untuk orang yg dah habis zaman persekolahan lah, perlu ada kerja nak dibuat. Kalau nak sambung belajar lagi, so k .. Go on k..^^ Dunia realiti sekarang nie mmg susah nak dapat kerja, walaupun banyak sangat peluang pekerjaan. Cuma lobang-lobang pekerjaan itu, kita masih xnampak atau masih kabur2 lagi..

Graduan-graduan yg masih fresh2 time sekarang ni mmg sukar utk dapatkan pekerjaan. Tetapi ada juga yg bernasib baik, keluar universiti je, dah ada pekerjaan.. Rezeki murah lah katakan.. Alhamdulillah bagi sesetengah individu begini. Might be result korang gempak2 belaka kan.. ^^ Kalau tidak pun, korang yg bernasib baik nie bijak berkata - kata ( time ditemudugakan ).

Arini Mr Kacak aku a.k.a buah ati, interbiu di Cyberjaya. Ok lah, bersesuaian dgn kos yg die mengaji dulu, sains komputer. Interbiu nie fully dalam bahasa inggeris. Of cause la kan. Dia cerita kat aku, mmg susah la soklan2 die tanya. So, pada korang-korang diluar sana, dah ada keje tu, tidak perlulah merungut je time bekerja. Bersyukurlah sbb dah ada kerja, kalau tak de kerja, lagi susah la jawabnye.. fikir-fikirkanla ye..^^


p/s : Lepas aku habis belaja nie, kepala aku pulak kusut nak cari kerja.. emmmm, kerja kerja -.-

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Buat ramai itu best !! \(^_^)/

Aku suke buat ramai, buat ramai nie mcm meramaikan orang la ( huru-hara kan suatu tempat tu ) huhu.. Nie aku buat ramai dgn junior-junior berjiran dgn aku.. Aku dah SS ( super senior ).. Diowg pggil aku kak ayu .. Ahaks ~ jOm tengok pic2 kami nie di Pasar Malam Canglun ( PMC) <--- budak uum gelarkan , ada segelintir student xfaham PMC tue apa kejadahnye.. hehe.. so k ^^ nie la antara pic2 yg sempat di snap ^^



( Di sekitar Cangloon , tepi jalan sempat lg berposing )




( muka sume dah berminyak, smpai ke mlm nie )




( Nie lah junior2 yg aku rapat, bakal2 cikgu nie )




( nie hantu pelam, hehe.. smpat posing di PMC )


 p/s : semester nie aku kaki merayap skit sbb dah final sem, nak jelajah satu kedah nie.. huhu ^^
Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Praktikal oh praktikum !! =,="

Lagi 2 bulan setengah aku dah nak praktikal. Kejap je dah nak habis study. Tapi yg aku pening, tempat praktikal la. Pihak UIL (pihak universiti ) dah pilihkan aku di sekian sekian tempat. Tapi gov la plak, xde pitis (duit) la aku mcmni -.0". Tempat praktikum yg pihak uil pilihkan utk aku mmg best, hebat ! Tapi tu je, elaun is important for me.. huhu . Aku harap ada lah company nak trima aku yg xseberapa nie.. huhu (ayat kesian nampak ) Actually aku nie ambik kos komunikasi , so korang leh la agak kan kat mana tempat praktikal aku kan.. hehe :))

p/s : Masalah tempat praktikal nie mmg merungsingkan aku.. Nak makan pun dah xlalu sbb hal ni mmg berkait rapat dgn masa depan aku.. emmmm

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Bengang dgn budak itam -.-

Assalammualaikum.. lamanye aku xberblog ye.. Sorilah kengkawan, aku mmg buzy sikit sem nie.. maklumlah sem final.. kpd kawan2 yg aku belum follow lagi, aku nak minta maap bebanyak kat korang k.. nnt aku akan follow korang k..

Arini aku nak story kejadian semalam.. semalam adalah hari aku presentation dalam kelas seminar teknologi komunikasi. Memang nasib aku kurang baik, aku lambat ke kelas semalam.. Dalam 20minit lambat gitu la kan. Da sampai dalam kelas, aku rasa nak pitam. Tercungap2 aku dibuatnya. Disebabkan aku pakai c.lens, mata aku jd kelabu.OMG, aku xnak pengsan ttbe aku present nnt...-.-

Tetapi aku kuatkan semangat aku, sebab present nie ada markah setiap individu.. Aku org last wat presentation. Alhamdulillah, kawan2 bg semngat kat aku.. Dapat wat yg terbaik, siap boleh melawak lg dgn kwn2 aku ( diowg tny soklan yg mmg diowg dah tau ) sabar je la.. pensyarah aku pun senyum je.. adeh~

Ok, bila dah habis wat present, aku dan kawan2 lain bincangkan pasal lawatan ke KL bulan depan. Ada satu budak hitam nie, mmg xpuas ati dgn aku. Aku dilantik sebagai PR (public relations ) so, tugas aku ni cari tempat utk wat lawatan. Tempat Lawatan mestilah berkaitan dgn kos aku ( komunikasi ) . Ha, cerita pasal budak hitam tadi, die paksa2 aku cari company yang nak dilawat nie cepat2, dalam nada marah2.. Dah mula dah dgn ayat sengal aku.. so, aku terangkan kat die, bahawasanya, bukan senang kita nak call org. Die ckp lebih2, itu ini, duk mengajar aku, kalau lu pandai lu wat je la sendiri beb  !!

Selepas itu, aku pggil pengarah projek. Aku ckp mcmni kat die " magesh, aku xsuka la org duk marah2 aku, itu ini.. dah mcm aku ni kuli die je, aku pun ada keje lain nak dibuat " .. Magesh tercengang, sbb tgk aku menangis..wawawa..... sbb nie pun nak nangis ke?? adeh, hati aku lembut beb, pmpuan marah aku pun aku ttp menagis..aku xboleh org marah aku sesukati ati.. Tp memang aku bengang dgn dak itam tu..


P/s : Aku bukan benci sgt kat budak itam tue, tp berpada2 lah nak mengarah org sekalipun, saya bukan kuli awk ye !!...  Dalam kelas duk pot pet pot pet xbehenti2, xpenat ke mulut ko tue.. adeh...@@

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^