Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Berkawan dengan ' Si lembUt ' owhiyeke??

asslammualaikum...

mungkin kedengaran sedikit pelik tetapi bg u'all  mereka nie baik, sweet, sedikit senditif dan caring ^^ owhiyeke?? wallahualam ~
Alasan diowg nie dikatakan pelik, sebab diowg nie lain sikit dari boyz yg lain...^^
selalu boyz dikaitkan dgn sifat mereka seperti gagah berani, lasak, gentleman la skit, suka sukan ekstrem dan lain2... tp klu 'si lembut' nie lain pulaknya.. cth minat seni tari, seni menjahit,..huhu..
aku ada beberapa kwn ' si lembut ' nie....zassssssss :

Zambri (bukan nama sebenar )
Kawan sepasukan silat aku nie.. sepersatuan.. tgk jalan mmg lmbut, pergi kuliah bawak handbag kau. Pakai c.lens warna coklat lagi. tapi, die seorang yang baik hati, suka tolong org, pastu kuat tau (silat cekak ) Aku suka kawan dgn die, cume skg ne die macam dah xkenal ak je,, ak bertambah cun kot ^^
- xpernah berpakaian seperti perempuan cuma cara jalan dan cakap je mcm perempuan-

Suib ( bukan nama sebenar lg )
Dia org kampung (xkisah org mana pun ) . Kawan baik rumet aku.Sem satu die mmg lelaki sejati, tp lepas sem 4 5 6 nie, die dah lain sgt. dah jd lembut.. knp?? sebab pengaruh rakan sebilik. nama pun dah bertukar. Dia balik kampung, dia ttp dlm keadaan normal. Tp time dalam kampus, die dgn puak2 die 'si lembut'. Walaupun die mcmtu, die kuat belajar..^^ - xpernah berpakaian perempuan-

Good things abOut them :
  1. Berterus terang - berani menyatakan bahawa mereka tidak suka akan perangai kita. Jujur beb !
  2. Sensitif - mereka sensetif dgn sikap kita. Cthnya, sekiranya kita berdiam diri dalam kelas, pasti die akan tny pada kita, knp kita berdiam shj..
  3. sweet & lovely  - selain die ambik berat ttg kita, die akan ingt hari jd kita, jg perasaan kita, klu sakit pun die akan tolong hantar kita ke hospital.
p/s : janganlah sesekali menghina kaum seperti ini. Mereka juga manusia biasa. Cuma mereka lebih bersifat kewanitaan. Bukan kehendak mereka sebenarnya. Kalau ak lah kan, ak suka berkawan dgn mereka. Sebab mereka jujur dan xpernah nak jaga tepi kain org lain ( itu bg aku la).. wallahualam ~ 
(Sumber dari pembacaan)

(hanya sekadar gambar hiasan )

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Antara kau dan aku.

This is my mom.. lovely mom.. ^^
umur mama 23 tahun (umur aku) + 23 = 46tahun ^^
Wife fOr my abah, Ahmad bin abd Rahman...................
Mama berasal dari Masjid tanah , Melaka.........................
Masakan mama memang mantOP seh !! .......
Cerita disebalik aku dan mama ...

memori yg pertama
time aku masuk wad.. time tu lower six.. aku masuk sbb sakit "tut"... mmg terlalu sakit sgt, hanya tuhan je yg tahu.. time tu nak dekat raya. Erm, memori yg aku nak cite sbnrye adalah, time mama aku dtg tu, aku tgk mama aku nangis peluk aku.. time tu baru aku tgk mama aku menangis sebab aku . bukan sbb nak wat mama nangis, tp seorang ibu mmg lah mcm tu.. sejak aritu, aku tau yg mama aku sbnrnyer syg kat aku rupanye.. sbb sebelum nie asyik nak marah je.. tu lah, benda yg xdpt aku lupakan....

memori yg kedua
start aku nak msk universiti, aku baru berpeluang peluk mama aku.. sblm ni time kecik ade lah, da sekolah mana ade dah.. time sblm nak naik bas tu ( kat stesen bas kamunting ), salam mama, cium pipi mama, dahi mama, lalu ade sebutir air mata mama jatuh dr pipi mama.. aku peluk mama erat2, sbb sebelum pergi.. aku mengharap hari esk ade lg peluang utk peluk mama erat2 lg... tiada apa2 lg dlm dunia ni, selain mama ku...

memori yg ketiga
aku n mama mcm kawan je.. kongsi bantal tido time petang, curi ayam goreng dlm pinggan mama, pakai baju mama, mama plak pkai bju aku (yg muat je lah), sembang dgn mama ttg cerita2 yg melucukan hati kitorg (tmbh2 cite yg xspatutnyer trjadi..), g shoping dgn mama n mcm2 lg lah.. xdpt nak lupakan sume tu.. masih terpahat di memori ini. Mama, dengarlah rintihan anak mu ini, selagi kita bersama, ku mengharapkan kasih syg mu yg xberbelah bagi, terima kasih ats segalanya. Doa, harapan, yg xputus2 mu itu aku akan aku igt selalu walaupun kau xpernah utk meluahkannya.. aku cinta padamu..wahai puan norlisah...^^


p/s: selagi mama, ibu, mak, mummy, mom, ummi kita ada, masih hidup, lebih baik kita mengambil berat ttg die, die sgt istemewa pd kite, ambil lah peluang selama masih termampu selagi die masih ade di depan mata kite. curahkan kasih sayang, hormat die, rindukan die, cinta kan dia, sesungguhnya, syurga di telapak kaki ibu. kalau die marah kite, kite diam je, ada gak masa kite bersuara, tp ikutlah pd keadaan dan jangan lah wat die terasa hati.. ingtlah, selagi die masih ada dan berpeluang utk membalas budi ibu kita yg xterhingga~

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Demam Hantu Kak limah....^^

Assalammualaikum ...\ (^_^) /

Alahai semalam demam blogging , arini demam hantu kak limah balik rumah lak?? hikhik ^^
Penangan cite hantu kak limah balik rumah nie mmg kuat benar kan. xkira tua, muda, dak kecik pun demam dgn hantu kak limah nie.. famous tol kak limah nie ye.hikhik ( i pun minat gile u )
Jalan cerita mmg best, ak tgk cite nie kat panggung
 (tgk bab2 xtakut aje..huhu )
takut tengok cite hantu sebenarnye ak nie
Nak kenal sape di kalangan ak nie yg demam hantu kak limah ?? ce cite ce cite..heeee...^^

Suspek 1 : Adik bOngsu Aku umo 9thn...^^
..................................
Mama : Kenapa nomey ( nickname die ) keluar masuk bilik mama nie...??
Nomey : Apa, owg nak ambik roti kelapa je..(tiru ayat Awie dlm cite HK)
(time nie mmg ak skt perut gile2, ketawa bgai nak rak )
............................................................


Suspek 2 : Pensyarah Ak..... ( identiti dirahsiakan )
......................................
Student kena promosi suatu produk utk dipasarkan, ada satu group nie nak promosikan produk keropok lekor kak limah utk dipasarkan disekitar Alor star , Kedah...lalu pensyarah pun berkata :
" Wow, keropok lekor kak limah, ce cite ce cite "
................................


Suspek 3 : Budak2 laki entah mana dtgnye (area cafe ak)
...................................
Asyik paksa-paksa ak komplain penjual wafer sbb penjual wafer kat cafe ak nie wat keje pakai main redah je ( wafer ak pesan tue masih mentah lg ).. pastu dak laki tue paksa ak kata " customer always right ". pehal dak nie kan. Ak terasa semak sgt sebab diowg duk wat ramai kt situ, ak pun berkata " sabar je la "

dak laki nie pun jwb lah dgn ktawa besar " yg sebenarnye, black metal xslh pak abu " =.="
sengal pe dak nie...-.-" tension tol ak...@@
 eiii, anak si mamat nie, asyik menembak je kejenye, ini yg wat ak tension nie...lol :)

..................................................................

p/s : dah berpuluh kali tengok cite Hantu Kak Limah Balik Rumah nie...bessssshh!!



Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Demam blOgging @@

Aku demam blOgGing...@@
...................................................................
Serba sedikit  Aku belajar dari dunia blOgging nie...^^
antaranya ialah :

...............................................................................
  • dah tau apa maksud kelajuan trafik blog...^^
  • maksud blogwalking...jln2 blog org len.....^^
  • ttg contest, klu nak dpt kelajuan trafik blog..
  • kenal ramai kenalan, dah kawen pn ade...^^
  • dpt releasekan tension di waktu2 yg tegang..
...................................................................................
Dan paling penting, tgh tggu smpai follower yg ke 100...time tu baru leh tersenyum indah...
oleh itu sudi2 kan lah follow my blog yg xsbrapa sbb sy ada misi lepas mencecah 100 follower ..^^
Dan aku masih nak menimba ilmu blogging ini lg....^^ chaiyok2..

p/s : tido kol 5 pg sbb wat blog nie, belajar macamna nak lajukan trafik blog owh iye ke inie...thanks u all makes me happy...

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

- Aku mengidamkan sOmething yg pelik ^^ -


 Nie la ak idamkan ( pelik bg aku ), mengidam nak pakai high heel.......bOleh ke ???


( high heel nie kalau ak dpt mmg best... siap stokin jaring2 lg...^^)


 ( high heel pink ni lak, mmg ak ske... tambah2 menampakkan ak tinggi...^^)


( high heel bertali nie pun ak minat gak, tp imbang ke badan ak yg berat ni nnt...huhu )



( high heel nie lak, adeh... memang pelik, owg bg free pun ak xnak... gane nak jalan nie...@@ )

p/s : ak mmg xleh nak pkai heel... sbbnye ak berat dan lg satu sbb ak nie selalu ' terpeleot '...tggu kawen je la nnt.. huhu ^^

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

~ miss U sO much t__t ~

Aku
................

Rindu
...............................

Akan
.............................................

Kamu wahai rumet......... =(
.............................................................


p/s : sampai bila harus begini, .............................:((


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

~ sedey itu ak ...T.T ~

Sedey sesangat time nie...............

Tiada sesiapa yg memahami......................

That's All.........................................................................


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

~ stOry mOry ckit ^^~

Assalammualaikum kengkawan sekalian :)

Arini ak nak story ckit ttg esemen ak...
esemen paper seminar teknologi komunikasi ak pd sem akhir nie..
Lect yg mengajar tue bukan lah pertama kali mngajar ak, ak dah ambik paper die dlm
4 paper termasuk paper seminar tek kom nie... lect die best, senior lect , lelaki yg kuat agamanye...^^
Sem nie ak ada 2 esemen dalam paper nie, dan kena wat 1 projek besar iaitu seminar teknologi komunikasi..
ak bukan ambik kos IT, tetapi KOmunikasi, so ada la skit2 ttg IT nie..
........................................................................................................................................

Yg ak nak story ckit nie ttg esemen ak, individu esemen. firstime mmg blur nak pilih tajuk, tp bila fikir
kebebasan dlm memilih tajuk yg kami suke, so dlm kepala ak IPAD ^^ why ak nak wat tjuk IPAD??
sbb ak tertarik pd teknologi ipad nie, canggih walaupun besar dr iphone, smart n cool ^^
Dan knp ak ske ipad nie sbb ipad di produk dr Apple, sume owg mesti
mengidamkan produk dr Apple kan??, ttp memandangkan harga
mahal, so just jd impian @ angan2 je la...^^

...........................................................................................................................................

p/s: Agak2 sape lah leh hadiahkan ak ipad nie kan, nak tggu keje?? alamat lmbt lg la.....:((






Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

wHat happend fOr tOday =.="

21/02/2011
Hari nie banyak perkara jd kat ak klu korang2 nak thu..sume ada, happy, sedey, kusut, penat, dan mcm2 lg la, sume ada..@@ nak thu apa yg membuatkan ak rasa bermacam2 perasaan nie ?? :

........................................................................
Happy ^^
Esemen law comm ak telah di submit pada arinie.. pastu kelas xde plak tue, lg lah best kan.. satu tekanan, tangungan , tanggungjawab atau beban dah lepas satu .. walaupun ak tau, esemen law nie mmg memberi tekanan yg bsar kt aku, bukan ak je,tp satu kelas tekanan.. tp alhamdulillah, da setel.. tggl esemen group je..

.......................................................
Sedey & kusut @@!
kenapa ak sedey n kusut?? sbb ak dah gaduh dgn rumet ak dah msk 3ari... owg kata klu 3ari dah berdosa, btul ke?? tp klu ak tgur die wat bodoh je mcmana?? ak ke yg berdosa...ermmm xgaduh, tp ada slh fhm skit la kan.. xplh, arini ak mengalah, ak minx maaf ( sllu mmg ak ni kuat mngalah ) haih..uncomfortable ak dibuatnye dlm bilik nie... asal kami dua owg je, mesti diam.. 100% silent.. how yer..emm @@

.............................................................................
Penat & bagai lg...
Arini full klas ak, dari pg smpai mlm. dah la g kelas lmbt td, kunci jam kol 6.45am, bgn kol 7.30am... Masyalah, ak dah terlajak. Yela, terlalu penat sgt, smpai xterjaga. Ak terbangun pun sbb bunyik cengkerik kt uum nie.. selamat ak tggl dlm hutan , ada gak bintang nak kejut ak..:) ak penat bukan apa, sbb ak 2 3 ari tido lewat siapkan esemen law ak nie... xplh, final year, pecut je cik nur!! hehe...

.........................................................
Perkara2 pelik arini =.="
  1. manusia jahil mana tah msg ak, msg berbaur seks..yaks!!!! hampeh, sape la sebarkan no ak ni wei!!!
  2. junior ak kata, ada owg ambik selipar ak (pinjam kot) , pasni dia msti xpinjam dah, sbb?? slipar ak licin, dak tue cite..dak yg pinjam slipar ak td hampir tergelincir..huhu (daulat ak ni) ahaks ^^
  3. siapa kena denda?? sape marah sape nie?? ni pasal rumet ak la, curi dgr die ckp dlm tpon..huhu.. ak kena wat mcmni sbb ak nak tau, die maafkan ak?? apa slh ak?? tol tak ?? emmmm
p/s : menages ingt mak kt kmpung, ayaik..umo dah 23thn genap!, masih ingt mak kt kmpung psl hal remeh temeh nie...adeh @@ mood : rindu mr.kacak :((





Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

~ student seperti ak ^^ ~

tSume org pernah belajar, dr tadika smpai ke universiti atau ke tempat lain.. xkisah la, jnj belajar something yg baru.. menimba ilmu hingga ke negeri China.. maksudnye belajar dan terus belajar lbh jauh (sampai ke China pun ok gak dah ) Ada lagi satu pepatah melayu, menimba ilmu sampai ke menara gading. (menara gading tu mksdnye : universti ) - setengah org xthu bnda nie..haih..=.="

Dah 18thn ak menimba ilmu, dr tadika smpai ke universiti.. masih kah ak sudah cukup ilm berilmu spenuhnya?? bagi ak belum lagi mencapai tahap modal insan yg cermelang. Nak katakan , ilmu nie kite perlu cari smpai akhir hayat kita. Adakah ak perlu belajar lagi lepasnie?? master?? phD?? Oh tidak, otak ini sudah terlalu tepu ..-.- Biarlah lepas ni ak menimba ilmu waktu bekerja juga. Menimba ilmu apa, di samping itu leh mengumpul pengalaman waktu bekerja... cth yg plg senang la kan, fothostep kertas2 kerja di opis ( btl ke ak eja ) hentam je la..^^
tu pun ilmu apa, ingt ramai yg tau ke wat keje tu.. siyes, kt u ak nie, ramai lecture xpndai nk fothostep. huhu..

Aku seronok belajar, sebab dpt kenal ramai kwn. siyes, ak mmg ramai kwn, tp kwn tu bermaksud kwn dlm kelas je.. lect ak ckp, kwn tugasan ( sama2 wat esemen ). berapa byk subjek yg kita ambik, lg ramai kwn kita dpt.  cth si TV ( dak india ) kwn msa sem 1, sama2 berdikir barat time orentasi dlu , cth lg si muaz, kwn dalam ko-k silat cekak.. cth lg, si saiful, kwn dlm persatuan kelab penyayang. ramai kwn sbnrnye, tp bukan kwn mcm BFF tu pun.. kwn sekadar tugasan ^^

Belajar nie mmg best, kita akan dpt tahu sesuatu bnda yg baru, kita akan dpt selesaikan mslh dgn gunakan ilmu yg kita ( apa ayt ak ni da ) adesss... bila berilmu nie, nak ckp dgn org pun sng. cth org cite pasal udang2 dalam malaysia, kita leh gak nak selit2 bg komen serba ckit drp xtahu lgsung.. dah 23thn duk malaysia, tp undang2 malaysia pun ak xtau, kena pulau ak nnt.. kesian mak ayah ak nak jenguk ak tiap2 ari kt negara yg ak kena pulau tu.. hehe.. merepek sudey..^^

Ingat lepas SPM ritu nak jd bidan je.. tp temuduga gagal, sbb result ok, leh blja lg (kata makcik temuduga tu la) adeh.. kalau x dah senang idop nie, erm.. mungkin ada hikmah kot..-.-
terpaksa la beralih arah dalam menuju cita2 nie.. daripada nurse -----> cikgu . Ok ke ?? malas pk lah, nak habiskan belajar dlu..ermm.. sape yg malas belajar mcm sy (aik td kata belaja tu best), kena la cari semngat utk belaja .. cth, cari sbb kenapa kita perlu blja. mcm ak , sbb nak tolong mama n abah ak..sweet kan ^^ anak yg soleh sentiasa di redhai oleh Allah.. isyaAllah ^^

p/s : menjadi model kpd adik2 ku..insyaAllah, sorg dah ke menara gading..tggl lg 2 org je... ikhlas tu penting ye kwn2..hehe ...


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

kerna mr. elmO sy ada masa ^^

Bile owg dtg tgk blog ak nie msti owg pk ak masih dibangku sek lg...
mana x nye, ade kartun2, corak2... salji2 lg, nmpk mcm dak sek kan....^^
biasa la, umo sy masih mude, xtua, xmuda..sedang2 aje...^^
why minat elmo, sbb elmo die cute sgt, yg kedua adalah domo ^^
klu korang pk blog ni terlalu emosional atau ceria sgt dgn kartun mata bulat nie, terpulanglah..hehe
ingt ye kengkwan, niat itu penting...
semangat gile arini wat blog, xtau nape...haih..
smpai rumet ak pun dah nek tension sbb xdgr apa yg die bebel sebntar td..huhu
esemen xsiap apa lg nie, blog dah siap, aih, gane la nie ye.....hehe
sume xpenting, yg penting niat itu..ikhlas ke idak, baik ke idak...hikhik

p/s : agak2 umo sy brapa ye?? hikhik ^^ <3




Senyum Sokmo : Macam Domo ^^