Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Selepas kejadian itu..eh, ayu rasa sebelum kot.. ^^


Selepas kejadian itu? sebelum? eh apa nie..hehe
Ni la yg nak story nie, ayu rasa sebelum kot.. kejadian ini berlaku sebelum my mr.kacak datang raya dgn family dia.. Nak tau sapa yg watak2 dalam kejadian nie.. my Mama, my sis, my uncle & ayu. Kejadian ini berlaku dgn topik yg hangat..yaktu 'Kawen' huhu.. Kawen mmg best, seumur hidup kalau nak yg grand2, yg voks2, tp bg ayu, kawen tu adalah pelengkap hidup, hierarki dlm hidup setiap manusia. Nikmat sebenar adalah selepas kawen, itu yg perlu grand2 dgn kasih syg, voks2 dgn kepercayaan dan kaya dgn kebahagian berumah tangga (kalau mama baca nie, mmg suruh ayu kawen cepat)hehe.
Nak tau, persoalan yg sering watak2 nie timbulkan sebelum kejadian itu...heeee..
  • Belajar masak nie,along oi.. tolong ma masak, kata nak kawen..
  • Bangun lambat, mcmana nak kawen nnt..zzzzzz -.-
  • Bagi keje setahun dua dulu la, baru leh kawen, kalau xde anak xpe (mama nie tlalu jauh fikirannya)
  • Ko dah habis fikir ke nak kawen dgn die.. (soalan cepu emas)
  • Salam kak Fisha nie, nanti ko kawen dia xdtg pdm muke..-.-
  • Keluarga kamu nie da nak ade menantu nie..( nie pakngah ayu ckp )
  • Ko xtkut ke nnt, raya nnt dah xraya dgn kami  (otak adik2 lg advance) 
Ni persoalan yg sering bermain di kotak fikiran ayu bile fikir ttg kawen
_____________________________________________________________________
  • Cukup besar ke ayu nak pikul tangungjawab sebesar ini?
  • Mampukah ayu melayari bahtera perkahwinan ini dgn umur muda begini?
  • Adakah ilmu sudah penuh didada utk menjalani kehidupan berumah tangga ini?
  • Layakkah ayu menjadi isteri mr.kacak yg terlalu baik hati?
  • Adakah ayu betul2 sudah bersedia?
Semua jawapan terletak pada ayu sendiri. Ayu harus menilai yg mana yg baik dan yg mana buruk. Ayu syg mr.kacak kerana dia banyak bersabar dgn perangai ayu dan telah mengubah ayu sebaik mungkin.Kita merancang, dan Allah yg menentukan segalanya.. Yang buruk datang dari ayu, dan yang baik semua dtg dr Allah s.w.t.Doakan kami dimurahkan rezeki k..tQ^^

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

6 comments:

  1. 1ssssssstttt..lululul da nk kawen ke alololo.. xD
    bout me me me me bout u u u u u hihi

    ReplyDelete
  2. @Rusman
    xdela, mama kata tunggu setahun lg.. xkedut lg dahi ni tunggu lg setahun..hehe

    ReplyDelete
  3. yeay! nak kahwin, jangan lupa jemput. huhu

    ReplyDelete
  4. @hira
    insyaAllah dik, klu pnjg umur, adalah..hehe..dah jmput, kena dtg k..hehe

    ReplyDelete
  5. heheh..untung la da nk kawen..bpe hntaran ko mintak kt dye tu heheeh
    mintak jew kereta mewah huuh

    ReplyDelete
  6. @ade2mama
    berapa tu xpenting, tangungjawab sblm dan selepas kahwin tu pnting..

    ReplyDelete

apa nak nak dikata tue^^
cakap bebaik ye, nnt mama kita marah..hehe
tQ a lot .. nice to be your friend^^