Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

iPoh, my first step...

Wah, ni la first time ayu pergi ipoh dgn adik ayu, ryzal.. 
Bukan xpernah g, tp nie la kali pertam g naik bas 'lompat'. Jangan tanya bas tu lompat tu macamana ye...^^
Ayu g ipoh pada hari jumaat lalu, 23hb September 2011. Malam sebelum tu xprepare apa2 yg patut, mcm ion baju ke, siapkan beg dgn barang penting ke kan, malam tu penat tol, balik dari ofis trus g beli tiket kat bustand kamunting, balik2 rumah je, terus terbungkang sebab 2 3 menjak memang kurang sihat.. sampai mista kacak pun di abaikan.. sowi syg :(

Seawal pagi dah keluar dari rumah, sume ahli family (kecuali kakyang, die sek sesi petang) keluar dari rumah, 
yela, adik2 g sekolah, mak g keje, abah sbg drebar..hehe. Abah xberapa sihat, tu pun dia gagahkan nak anta kami ke bustand..erm, sejak abah... (eh, nanti ayu wat entry pasal abah ayu k..hehe)
Jom usya pic2 yg sempat diambil (xsempat nak candid byk2, sebab segan kot..hehe)


 Ni la my bro a.k.a ryzal.. last minit buat kerja, ni la jadinye, kat bustand Medan Kit..^^
Dia tertinggal nak buat Abstrak dgn Penghargaan..fuh, selamat akk dia ada..hehe,


Ni dah sampai Uitm Seri Iskandar, kat kiosk..
Bosan sudah menjular dalam diriku..huhu


Apa lagi, nak menyenangkan diri teramat bosan, suruh/ paksa ryzal tngkp gmbr nie.
 So, muka bosan campur mintak penampar..huhu..
just to say love u : mista kacak!!


Selamat ada angrybird ryzal nie, hape lg, bermuka -muka buku la..weee.....^^
Lepas ryzal dah anta report praktikum ke tangan lecturer beliau, ayu tunggu beliau di Uptown sbb beliau ingin mendirikan solat jumaat..ayat mcm skematul la..hehe.. Pas makan tengahari, kami balik la.. time nak g tunggu bas nak ke Medan kit balik mmg teruk g.i.l.e. Uitm Seri Iskandar mmg fofuler dgn kepanasannya.. sikit lagi ayu nak tumbang..huhu...kuatkan jugak, sbb kalau tumbang mista kacak ada xpe, leh angkat, ni selembik nak angkat, hampeh..haha...^^


Ni dalam bas apa tah, yg warna kuning tu, Ipoh ke Kamunting.. best giler nek bas nie.. tapi yg xbest nye, cepat sgt sampai, xdan ayu nak tido.. tgk beliau tido je la, kang terlepas lak..huhu..
org dalam bas tgk semacam je, yela, dari kecik mmg berdua je, sampaii org kata ' suke tgk hampa dua, nnt nak kawen, ajak lah kenduri ya' huhu.... 
time nie kitorang bau mcm pekasam dah..xtahan sungguh kan dik..? hehe


Ha, ni lah uncle drebar yg xbagi ayu g tandas walaupun 5minit pun..teruk kan, selamat la dekat, kalau jauh, x ke ayu banjirkan bas die tu, baru die tau bertapa saya memerlukan tandas pada masa itu..hehe..
Tammat ^^


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

4 comments:

  1. banjirrrrr..abis arr..huhu xD

    ReplyDelete
  2. The first step always the memorable one.

    ReplyDelete
  3. da mcm bf gf da aku tgk ko:)
    heehe
    hensem adik ko 2...

    aku xska naek bas lompat2 ..sbb ramai org biasenye...amboi bt keje lg tu//yg akak dy..emmm online la tu eheh

    ReplyDelete
  4. Awak menangggg !!!!

    meh ambik hadiah..meh =D

    ReplyDelete

apa nak nak dikata tue^^
cakap bebaik ye, nnt mama kita marah..hehe
tQ a lot .. nice to be your friend^^