Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Minggu Fokus, Minggu serius !!!

Bermulalah minggu tekanan bg aku..yaktu minggu final..=.="
Think +ve cik ayu, think +ve..@@
kali ni rasa cuak sikit sebab aku dah nak final atas segalanya,
final exam, final year, dan final semester..
So, daripada kesemua diatas aku perlu hasilkan yg terbaik demi :
* mama
* babah
* adik2
* dan demi saya sendiri..insyaAllah..
so, aku perlulah mulakannya pada hari ini dan saat ini.. fokus 101%
/
/
/
/
/

--------> harapnya bergini ^^ insyaAllah.


----------> elakkan begini ^^



----------- > supaya xjadi begini... insyaAllah...amin.



Beginilah cara aku study...^^ atas katil pun ok jugaklah...bedal je janji selesa^^
so time study no handphone and no facebook ^^
kepada sesiapa yg nak final gak tu, gudluck jugak k..
( unibersiti aku je yg exam lmbt, haih...sabor jo la jah oi...**)
** siaran tertunda seketika utk memberi laluan kpd final exam ^^ **


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

BF : stand for Boyfriend je ke??

Assalammualaikum..teheee...
Saje bosan2 wat lah entry nie. Tengahari tadi ada presentation..wahh..memang hebat sebab ketua je yg kedepan utk present. Aku sekadar beri perhatian je..huhu..Alhamdulillah, xlah serabut kepala hotak aku nie..
Duk bek fokus 101% tetibe lak bf aku kol, suara bagai nak gah..nak cerita something mcm best wonderland lah. Dengar suara bf aku , wahh rindu lak kat die..haih =.=' Lepas mandi tetiba aku teringat nak tulis entry nie, sebab aku masih fikir, apa lah yg bf aku ni nak cerita kat aku ek tengahari tadi.. tetibe sayu lak sbb xlayan die ( dlm kelas, hormat lecturer beb, sbb tu xdpt nak lyn kol die )..  tp aku tgh excited nih sbb dapat wat praktikal sama2 dgn bf aku di company yg sama..yebaaa..andreee...!!!! Ha , nak tgk pic kitorang masa kecik2 dulu..??nie la bf aku..sayang ketat2 !!!
*

*

*

*

*

*

*

*

*
Sampai lah ke besor nih..hehe ^^
*

*

*


p/s : sesuaikan kami??hehe,, love my bf & 2 gf... syg korang ketat2...miss u guys...^^

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Syok Habis kat BOY nie..^^

Dialog antara 2 rakan karib :
nur : umor ekau brape ek??
kasih : 23 tahun lobey.
nur : kau nie domam yor??
kasih : x, eden sihat sogar bugar yor nie..
nur : ekau nie stress nak exam yor??
kasih : eh , xlah..eden sentiaso sonang ati ( yo la tu ). Asal tanyo bondo polik yor nie??
nur : xda apo la, dari td den tgk ekau melokek kek skrin laptop tu dah berojam-rojam  den tgk .. ensem sgt ko boy tu??
kasih : owh, patutlah ko tetibo tanya bondo polik bonar arini..hehe.. Eden nak release tension, jd eden tgk la boy nie.. sodap tgk eaa.. kadang2 terbahak2 den golak..heee.. ekau xnak tgk ko??huhu..
nur : daripada den tgk boy tu, bek den tgk maharajalawak..
kasih : erkk...@@!! ( sambil garu kepala )


IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIII
II





( kalau lah boleh, nak berlakon alih suara bg karakter yaya ni.hehe cute nye...^^ )


Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Akhirnya selesai sudey ^^

Hari ni adalah hari terpenting buat aku dan kumpulan aku dalam subjek Electronic Advertising.
Kami seperti sebuah agensi yang mengiklankan sesuatu produk untuk dipasarkan.
Pelanggan kami adalah dari syarikat Rafa Green Sdn. Bhd. Kami telah menyediakan perkhidmatan perikalanan untuk syarikat tersebut dgn membuat iklan dari segi video dan flyers serta poster. Ala2 mcm betul, tp ni adalah untuk esemen kami sahaja..^^
Tema warna kami adalah biru yg melambangkan syarikat kami iaitu c2O. Kami sangat berbangga kerana wakil syarikat Rafa Green telah memuji hasi kerja kami.. Jom saksikan apa yang telah kami hasilkan untuk subjek Electronic Advertising 2011.

*

*

*

*


Ahli kumpulan c2O, terdiri daripada melayu dan cina.. You all memang suporting beb !!!



Selepas pitching, kami bergambar dengan pelanggan kami iaitu dari syarikat Rafa Green...^^




Ini lah flyers iklan yang kami hasilkan secara berkumpulan. Model tu siapa??ahaks, hentam je la labu..janji dah setel satu masalah... i love this part becoz me give me a experiences :))
/
/
/
/
/








P/s : Congratulation to all C2O Advertising Crews. You are the best! Although we are in the group for a short period, the spirit among us is always there.Good Luck to your future and keep in touch.=)
Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Di waktu yg genting, aku sempat....

... lagi buat aktiviti yg aku suka buat...
contoh die macam nie lah...
lagi berapa hari aku akan
meninggalkan UUM ini.......:((

*

*

*


( sempat ke GYM utk kekal slim river..ahaks )




( serius kan..ingt senang ke nak wat ni, yahhhhh !!! )



( time bussy dgn esemen pun sempat shooting, utk projek advertising jugak..^^ )
 i LOVE it !!!!!!! ^__^
/
/
/
/
/



jadi kesan daripada sume aktiviti nie dalam masa sehari suntuk aku.....
***** D e m a m *****

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

prOject paper : sweetmemO wiff u guys

Date : 15 April 2011
Time : 8.30 am - 5 pm
Location : RTM Angkasapuri & MSC
Class : Seminar Communications Technology
*
*

Z
O
o
O
o
O
m
M

*















Benefits after this program :
  •  Best and enjoyable with other friends.
  • Improved our knowledge about broadcasting and management.
  • We already knows how to managed look likes this program after this.
  • We already have basic knowledge about works experience.
  • We already try to get job at this company after this final, insyaAllah...^^

    * finally dapat jumpe mr.kacak di Times Square..thanks sayang ^^

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

Student oh Student ^^

Aku masih student IPT...
Walaupun lagi sebulan setengah nak check -out dari hotel unibersiti aku nih...
Tengah duk serabut memikiorkan esemen yg berlambak2 lagi.. bila masa nak stdy pun aku xtau..
Haih, oh mame..... esemen group nie yg paling menyampah, lambat benau mcm siput ba alif ba ya jeh!
Dalam duk kalut memikior dan menyetelkan pasal esemen group nie.. ada lak program luar kampus yg aku rasa mcm hangin je sbb duit kena keluar dari poket walaupun dah terlalu kering ketandusan.. hahaktuih....:(

Aku masih student IPT...
Kalau xtumbuh jerawat , xsah itu student ipt..yoyo or je aku nie..
sebab banyak nak kena pikir... otak itu aset pentingye, jgalah dgn baik.. ^^
Dah nak dekat final ni, datang lah penyakit kemalasan aku dan kemurungan yg semakin memuncak...
Mula lah tidor tah kemana, makan tah kemana.., sume dah xkena.. duk pk nak stdy je nih dan duk pk nak habis final exam..tu ja..haih..mak, kawen aku cpt..haha ^^
Dah2, mesti bosan kan dengar aku berleter?? meh kita usha pic nie

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

tadaaaaaaaaaaaa..............^^



Walaupun nampak mcm still xkemas jugak, tapi aku comfortable.. im happy now !!..
Boleh lah berfikir secara waras skit..hehe ^^ tadi bukan xwaras ye, cume serabut ajer......
okeh nak cite pasal meja stdy aku nie.. jOm !!!
*

*

*

*

*
  1. Buku2 pinjam dari library.. dari awal sem ritu pinjam, xpulang2 lg..bukan rajin, tp malas mengantor balik ke library..so keje aku, kena alert dgn tarikh renew..kalau x, kena denda...done ^^
  2. Speaker mesti ada , sbb kalau makan kt bilik aku kena tgk movie..so sound die best la skit ^^
  3. Segala notes kat softboard mmg padat sebab aku jenis cepat lupa, so kena tepek ( tampal ) benda2 penting kat sofboard tu supaya aku xnyanyok, ttbe terlupa..^^
  4. Laptop wajib berada di situ, xpun di atas katil ..hehe
  5. Losyen badan vaseline pun wajib, sebab kulit aku kering dan mmg bermasalah, so letak la atas meja, senang nak gapai ( ambik ), kalau x , jgn harap aku nak pakai..
  6. Lastly bunga ros tue aku beli sbb group aku kena kumpul dana nak ke KL, so aku kena lah gak menyumbang skit... hehe.. so DONE..
p/s : Nie lah aku, kalau bussyyyy sangat mmg xterkemas lah meja stdy aku nie.. hehe..meja stdy la tempat aku lepak, time bosan, bussy n lazzyy (faceboking lah ) huhu ^^
Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

PrOtokol a.k.a beradap sikit !!

First April memang padat jadual aku..:|
Ini memang april fool betul2 bagi aku sebab xcukup tido dan penat yg amat...
Pagi td ( dlm pukul 8 pg , kecoh kan, bukan pg sangat pun..ahaks ) maksud aku pagi semalam punya semalam lah, aku bangun dgn begitu malas utk kebengkel melukis potret yg aku ada cerita sblm entry ni.. walaupun malas, aku mmg WAJIB bangun sbb dah bayar yuran RM6!, so xnak jadi org yg membazir, aku pergi la bengkel tu dgn kemalasan.. ^^

Petang pula, dalam pukul 4.30 ptg aku akan pergi majlis protokol yg diadakan di EDC, UUM. Majlis protokol ni wajib utk budak UUM. Tak kisah la nak ambik time semester berapa, tapi aku agak ketinggalan, semester akhir baru nak ambik protokol..haih.. Bas datang ambik dlm pukul 4.30ptg, tapi aku siap awal dalam pukul 3ptg.. Ya la, nak pergi protokol mmg la kena cantik2, kemas2..ahaks.. ^^
Dalam 200 org yg hadir ke protokol nie.. kebanyakkannya perempuan sbb kaum hawa ni dah menguasai di setiap universiti ^^ Jom kita layan gambar2 sebelum kejadian dan semasa kejadian..hehe..zaaaassssssssssssss ^^

*

*

*

*


1 Malaysia.. sebelum masuk ke dewan ^^



Antara kawan2 aku...^^



Sebelum majlis protokol bermula, posing jab ..hehe ^^



Anak dara sapa lah nie (^_^)



Ni time rehat jab sebelum protokol semasa makan di majlis2 formal...




posing kat tiang lampu pun jadilah..heh ^^




Di sediakan chicken chop utk protokol semasa makan... susah beb tapi aku still leh habiskan dgn menggunakan pisau dan garpu...^^



Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

minat mencakar ^^

1 haribulan 4 2011 aku menghadiri satu bengkel. Para peserta yg ramai daripada pelajar2 junior.
Pelajar senior hanya 2-3 orang sahaja ( motif pg bengkel nak kumpul SIRA )hehe..
Tapi bagi aku, motif aku bukan nak kumpul SIRA, motif aku memang nak belajar melukis potret sbb aku dari kecik suka melukis, tapi bukan potret la, suke melukis selain daripada potret.. ^^ Sebab lepas lukis potret comfirm2 bukan muka org, tp muka beruang..hikhik..

Orang yg mengajar kami melukis potret ialah Encik Din Raman. Orang Perlis kalau xsilap aku. Aku tanya kepada beliau, beliau berminat dan sedar akan kebolehan beliau dalam melukis bila? beliau memberitahu bahawa beliau minat melukis pada umur 17 tahun lagi. Beliau seorang pelukis bebas dan mempunyai kelas melukis di petempatan beliau sendiri... ( berepa byk beliau daaa... )
Jom kita usya lihat beberapa gambar yg sempat aku snap ^^


*

*

*

*

*

 

Encik Din Raman, selaku pelukis bebas.. sedang ,mewarna lukisan yg dilukis oleh beliau.. aku kusyuk sampai ternganga mulut memerhatikan beliau mewarna.. adeh, maknanya teruja la, cantik sgt dia lukis..huhu

*

*

*

*


Beliau sedang mengajar kami cara melukis potret dgn betul ye... bukan lukis org lidi ^^

*

*

*

*

*


Tadaa... ini lah bakal pelukis bebas... (lukis org lidi bolehlah) hehe ^^

p/s : SIRA tue macam kredit utk aktiviti kita dalam universiti la.. SIRA amat penting juga ye nak apply job nanti..huhu ^^

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^