Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

La La La Kerja =.="

Assalammualaikum sahabat2 handai ^^

Waktu dan saat nie aku nak cerita pasal kerja.. Pekerjaan is important to all people.. Nie untuk orang yg dah habis zaman persekolahan lah, perlu ada kerja nak dibuat. Kalau nak sambung belajar lagi, so k .. Go on k..^^ Dunia realiti sekarang nie mmg susah nak dapat kerja, walaupun banyak sangat peluang pekerjaan. Cuma lobang-lobang pekerjaan itu, kita masih xnampak atau masih kabur2 lagi..

Graduan-graduan yg masih fresh2 time sekarang ni mmg sukar utk dapatkan pekerjaan. Tetapi ada juga yg bernasib baik, keluar universiti je, dah ada pekerjaan.. Rezeki murah lah katakan.. Alhamdulillah bagi sesetengah individu begini. Might be result korang gempak2 belaka kan.. ^^ Kalau tidak pun, korang yg bernasib baik nie bijak berkata - kata ( time ditemudugakan ).

Arini Mr Kacak aku a.k.a buah ati, interbiu di Cyberjaya. Ok lah, bersesuaian dgn kos yg die mengaji dulu, sains komputer. Interbiu nie fully dalam bahasa inggeris. Of cause la kan. Dia cerita kat aku, mmg susah la soklan2 die tanya. So, pada korang-korang diluar sana, dah ada keje tu, tidak perlulah merungut je time bekerja. Bersyukurlah sbb dah ada kerja, kalau tak de kerja, lagi susah la jawabnye.. fikir-fikirkanla ye..^^


p/s : Lepas aku habis belaja nie, kepala aku pulak kusut nak cari kerja.. emmmm, kerja kerja -.-

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

0 org cakap belakang (::

Post a Comment

apa nak nak dikata tue^^
cakap bebaik ye, nnt mama kita marah..hehe
tQ a lot .. nice to be your friend^^