Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Berkawan dengan ' Si lembUt ' owhiyeke??

asslammualaikum...

mungkin kedengaran sedikit pelik tetapi bg u'all  mereka nie baik, sweet, sedikit senditif dan caring ^^ owhiyeke?? wallahualam ~
Alasan diowg nie dikatakan pelik, sebab diowg nie lain sikit dari boyz yg lain...^^
selalu boyz dikaitkan dgn sifat mereka seperti gagah berani, lasak, gentleman la skit, suka sukan ekstrem dan lain2... tp klu 'si lembut' nie lain pulaknya.. cth minat seni tari, seni menjahit,..huhu..
aku ada beberapa kwn ' si lembut ' nie....zassssssss :

Zambri (bukan nama sebenar )
Kawan sepasukan silat aku nie.. sepersatuan.. tgk jalan mmg lmbut, pergi kuliah bawak handbag kau. Pakai c.lens warna coklat lagi. tapi, die seorang yang baik hati, suka tolong org, pastu kuat tau (silat cekak ) Aku suka kawan dgn die, cume skg ne die macam dah xkenal ak je,, ak bertambah cun kot ^^
- xpernah berpakaian seperti perempuan cuma cara jalan dan cakap je mcm perempuan-

Suib ( bukan nama sebenar lg )
Dia org kampung (xkisah org mana pun ) . Kawan baik rumet aku.Sem satu die mmg lelaki sejati, tp lepas sem 4 5 6 nie, die dah lain sgt. dah jd lembut.. knp?? sebab pengaruh rakan sebilik. nama pun dah bertukar. Dia balik kampung, dia ttp dlm keadaan normal. Tp time dalam kampus, die dgn puak2 die 'si lembut'. Walaupun die mcmtu, die kuat belajar..^^ - xpernah berpakaian perempuan-

Good things abOut them :
  1. Berterus terang - berani menyatakan bahawa mereka tidak suka akan perangai kita. Jujur beb !
  2. Sensitif - mereka sensetif dgn sikap kita. Cthnya, sekiranya kita berdiam diri dalam kelas, pasti die akan tny pada kita, knp kita berdiam shj..
  3. sweet & lovely  - selain die ambik berat ttg kita, die akan ingt hari jd kita, jg perasaan kita, klu sakit pun die akan tolong hantar kita ke hospital.
p/s : janganlah sesekali menghina kaum seperti ini. Mereka juga manusia biasa. Cuma mereka lebih bersifat kewanitaan. Bukan kehendak mereka sebenarnya. Kalau ak lah kan, ak suka berkawan dgn mereka. Sebab mereka jujur dan xpernah nak jaga tepi kain org lain ( itu bg aku la).. wallahualam ~ 
(Sumber dari pembacaan)

(hanya sekadar gambar hiasan )

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

0 org cakap belakang (::

Post a Comment

apa nak nak dikata tue^^
cakap bebaik ye, nnt mama kita marah..hehe
tQ a lot .. nice to be your friend^^