Permata Hati Ayah Bonda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
Saya dah jadi bini orang! Alhamdulillah sekejab je masa berlalu..Doakan kami bahagia till Jannah. Aminnn...
12/10/13

Antara kau dan aku.

This is my mom.. lovely mom.. ^^
umur mama 23 tahun (umur aku) + 23 = 46tahun ^^
Wife fOr my abah, Ahmad bin abd Rahman...................
Mama berasal dari Masjid tanah , Melaka.........................
Masakan mama memang mantOP seh !! .......
Cerita disebalik aku dan mama ...

memori yg pertama
time aku masuk wad.. time tu lower six.. aku masuk sbb sakit "tut"... mmg terlalu sakit sgt, hanya tuhan je yg tahu.. time tu nak dekat raya. Erm, memori yg aku nak cite sbnrye adalah, time mama aku dtg tu, aku tgk mama aku nangis peluk aku.. time tu baru aku tgk mama aku menangis sebab aku . bukan sbb nak wat mama nangis, tp seorang ibu mmg lah mcm tu.. sejak aritu, aku tau yg mama aku sbnrnyer syg kat aku rupanye.. sbb sebelum nie asyik nak marah je.. tu lah, benda yg xdpt aku lupakan....

memori yg kedua
start aku nak msk universiti, aku baru berpeluang peluk mama aku.. sblm ni time kecik ade lah, da sekolah mana ade dah.. time sblm nak naik bas tu ( kat stesen bas kamunting ), salam mama, cium pipi mama, dahi mama, lalu ade sebutir air mata mama jatuh dr pipi mama.. aku peluk mama erat2, sbb sebelum pergi.. aku mengharap hari esk ade lg peluang utk peluk mama erat2 lg... tiada apa2 lg dlm dunia ni, selain mama ku...

memori yg ketiga
aku n mama mcm kawan je.. kongsi bantal tido time petang, curi ayam goreng dlm pinggan mama, pakai baju mama, mama plak pkai bju aku (yg muat je lah), sembang dgn mama ttg cerita2 yg melucukan hati kitorg (tmbh2 cite yg xspatutnyer trjadi..), g shoping dgn mama n mcm2 lg lah.. xdpt nak lupakan sume tu.. masih terpahat di memori ini. Mama, dengarlah rintihan anak mu ini, selagi kita bersama, ku mengharapkan kasih syg mu yg xberbelah bagi, terima kasih ats segalanya. Doa, harapan, yg xputus2 mu itu aku akan aku igt selalu walaupun kau xpernah utk meluahkannya.. aku cinta padamu..wahai puan norlisah...^^


p/s: selagi mama, ibu, mak, mummy, mom, ummi kita ada, masih hidup, lebih baik kita mengambil berat ttg die, die sgt istemewa pd kite, ambil lah peluang selama masih termampu selagi die masih ade di depan mata kite. curahkan kasih sayang, hormat die, rindukan die, cinta kan dia, sesungguhnya, syurga di telapak kaki ibu. kalau die marah kite, kite diam je, ada gak masa kite bersuara, tp ikutlah pd keadaan dan jangan lah wat die terasa hati.. ingtlah, selagi die masih ada dan berpeluang utk membalas budi ibu kita yg xterhingga~

Senyum Sokmo : Macam Domo ^^

2 comments:

  1. kasihnya ibu membawa kesyurga... hargai mereka selagi adanya mereka

    ReplyDelete
  2. yup, i always remember my mama...
    syg die sgt...^^
    thaks consultant tonik...

    ReplyDelete

apa nak nak dikata tue^^
cakap bebaik ye, nnt mama kita marah..hehe
tQ a lot .. nice to be your friend^^